2021-01-02 20:18:18• hírek • Szatmár.ro

Egy 11 kilométeres mért szakasszal vette kezdetét a Dakar

Egyfajta bemelegítés volt az idei Dakar-rali első napja: ezen a napon történt meg a versenyzők ünnepélyes bemutatása, illetve már futam is volt a rajt helyszínének otthont adó város, Dzsidda környékén.


A prológ teljes szakasza 118 kilométer volt, amiből 11 kilométer volt a mért szakasz. Ezzel a futammal gyakorlatilag eldőlt, hogy az első igazi versenynapon milyen sorrendben indulnak a versenyzők.
 

A mezőnyben pedig természetesen ott volt a Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője, aki a Dakar-ralik legendájának számít, hiszen több mint tíz versenyen indult már. A szatmári motoros előbb itthon volt önkéntes karanténban, majd Szaúd-Arábiába érve újabb karanténba került, igaz, csak két napra. Több koronavírus-teszten is túl van, és szerencsére mindenik negatív, így nem volt akadálya az indulásnak.
 

Az ünnepi bemutatkozáson Mani elmondta idei tervét: 2020-ban megnyerte a Malle Moto kategóriát, idén pedig legrosszabb esetben is dobogós szeretne lenni ebben a versenyszámban.
 

A prológot Mani a 33 helyen zárta, mindössze 1 perc és 3 másodperces hátránnyal az első helyen végző amerikai Ricky Brabec-kel szemben.


„Úgy érzem, egy kicsit túl óvatos voltam most, mert elég rég nem motoroztam versenyen, de nem bánom. Jól éreztem magam, odafigyeltem, hogy ne hibázzak, mert egy rövid szakaszon egy hiba is nagyon sokat számít. A motor jól teljesített, engem kicsit zavart a nagy meleg, de az északabbi futamokon valószínűleg elviselhetőbb lesz az időjárás – és jobb lesz a motorozás is” – mondta versenynap végén Mani.


Az első igazi szakaszon vasárnap a versenyzők Dzsidda és Bisha között haladnak majd, homokon és földúton. A 345 kilométeres út 277 kilométere speciális szakasz lesz.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: